Special Invitations Electric Boost 'Tesla' 
Geb. 17.06.2017     Geslacht: teef
Hoogte: 42.5 cm     Gewicht: 10,5 kg
FCI geregistreerd

* HD A
* ED vrij
* PL vrij
* Rug geen afwijkingen
* Ogen vrij (tot 18-10-2022)
* Gebit volledig schaargebit

* Cataract (HSF4) +/+
* CEA +/+
* MDR1 +/-
* DM +/-
* PRA +/+ 
* CMR1 +/+
* NCL +/+ 

* Rooddragend

Moeder: 'Hetty'  My Magic EH Special Invitation to Manhattan
Vader:  'Whisper' Love me Whisper des R.D.M. Video's van Tesla                                                                English version

TESLA

Tesla is een heerlijk hondje. Na 2 Australian Shepherds is zij mijn eerste Miniature American Shepherd, maar zeker niet de laatste! Ze is ontzettend lief en zit boordevol energie maar is ook erg gevoelig. Naast het feit  dat ze absoluut haar fysieke en mentale uitdaging nodig heeft, vindt ze het ook heerlijk om te knuffelen en bij je te liggen. Sterker nog; het is bijna een 1e levensbehoefte van haar om lekker tegen je aan of bij je te liggen. 

Door haar gevoeligheid kan ze echter ook onzeker zijn/worden. Een hardere stem komt bij haar door als een mokerslag. Haar karakter is dan ook absoluut niet geschikt voor iedereen. Je moet wel met haar gevoeligheid om kunnen gaan. Ze heeft de steun, aanmoediging en het vertrouwen van haar geleider nodig. 

Bij vreemde mensen en honden zal Tesla in 1e instantie voorzichtig zijn met benaderen. Ik persoonlijk vindt dit prettig gedrag. Ze hoeft niet als een idioot op alles en iedereen af te stormen. Ze heeft over het algemeen echter maar een paar minuten nodig voordat het ijs is gebroken en is dan erg vrijgevig in het uitdelen van kusjes en knuffels. Grote honden kan ze wat langer spannend vinden, zeker als deze vrij lomp zijn in hun toenadering/spel. Naar kinderen toe is Tesla ontzettend lief en voorzichtig. Ondanks dat ze niet met kleine kinderen is opgegroeid, trekt ze er wel altijd erg naar toe. 

Met Tesla doe ik agility op wedstrijdniveau. Door COVID-19 heeft alles lang stilgelegen. In de zomer van 2021 hebben we een inhaalslag kunnen maken en zijn we in november 2021 gepromoveerd naar de 3e graad. Hier hebben we vooralsnog nog geen wedstrijd in gelopen.

Tesla is erg leergierig, supersnel en heel braaf tijdens het lopen. Doordat ze het graag zo goed wil doen en gevoelig is, hebben we de training in haar jonge jaren rustig aan opgebouwd zodat ze meer vertrouwen in zichzelf kreeg. Rustig op- en uitbouwen van oefeningen maakt dat ze kan groeien in de uitvoering en ze is superbraaf als je dan iets vraagt in het parcours, zelfs als ik zelf nog op ruime afstand van haar ben. Ook doen we soms hoopers (onvoorstelbaar hoe snel ze dit oppakt!), regelmatig Balans & Coördinatie, leuke kunstjes en snuffelspelletjes. Impulse control is Tesla haar 'stokpaardje'! Bv. blijven liggen bij de start, of pas achter iets aan mogen jagen (bv. een speeltje) nadat ze hiervoor toestemming krijgt, daar is ze echt een ster in. Als ze mag gaan, dan is het ook net een katapult die wordt afgeschoten. 

Tesla is in de loop van de jaren tevens een grote hulp geworden in mijn eigen hondenschool. Ze helpt mee dat andere honden beter leren omgaan met andere honden en/of prikkels. Ook vindt ze het erg leuk als demo hond, waarin ze de verschillende oefeningen mag voordoen. Ze is vaak met mij samen onderweg en past zich snel en goed aan aan de verschillende situaties. 

Video's van Tesla