English version

NYKO 

Nyko (spreek uit als Nai-ko) komt van Julia Bettendorf van Lost River. Hij is door haar zelf gefokt uit 2 Amerikaanse ouders. Toen bleek dat ik de reu die ik in 1e instantie in gedachten had, door omstandigheden niet kon gebruiken, begon mijn zoektocht weer opnieuw. Echter waren er maar weinig reuen die aan mijn 'eisen' voldeden. Nyko vond ik altijd al een prachtige reu om te zien. Helaas werd hij op dat moment nog niet ingezet als dekreu. Gelukkig waren Julia en de lieve eigenaren van Nyko bereid om aan mijn wens tegemoet te komen en ervoor te zorgen dat hij eerder ingezet kon worden. Met heel veel geregel (in Duitsland gaat e.e.a. veel moeilijker dan bij ons in Nederland) kreeg Nyko alle noodzakelijke onderzoeken en zijn 'fokgoedkeuring'. De eigenaar van Nyko is zelfs meer als 4 uur enkele reis gereden, voor de aankeuring van Nyko, om alles op tijd geregeld te krijgen. Zo ontzettend lief! Ik ben ze daar dan ook heel dankbaar voor!

In oktober 2021 heb ik Nyko in levende lijve gezien en heb ik hem leren kennen als een uiterst lieve, relaxte en sociale hond. Ik vind hem echt prachtig; precies zoals ik een MAS reu graag zie. Een echt aussie uiterlijk, maar wel sportief gebouwd. Nyko leert heel graag en snel en houdt van actie. 

Foto's hieronder gemaakt met mijn mobiel, dus niet de beste kwaliteit!


De eigenaresse van Nyko over hem:

Nyko is een echte aanwinst in onze familie met zijn opgewekte, vrolijke karakter en zijn humoristische manier van doen. Hij is zeer verdraagzaam en voorzichtig met onze kruipende zoon die Nyko overal volgt en soms aan zijn vacht trekt. Ook met andere kinderen past hij zich super aan en heeft veel geduld met hen. Ze mogen allemaal met hem knuffelen en spelen.

Nyko is een actieve hond en je kunt hem geen groter plezier doen dan een balletje of frisbee te gooien in de tuin. Maar hij vindt het ook heerlijk om gewoon lekker rond te rennen en te dollen en uit zijn dak te gaan.

Hij is enthousiast over alle activiteiten die je met hem onderneemt; of het nu joggen, fietsen of wandelen in de bergen is. Hij gaat zonder problemen overal mee naar toe. Ook bus-, trein-, auto- en gondeltochten zijn geen probleem voor hem zolang het maar samen met zijn familie is.

Hij leert graag nieuwe trucjes en vindt het geweldig om verstopte speeltjes te zoeken. Hij is altijd gelijk enthousiast als ik met hem ga trainen.

Nyko windt iedereen om zijn pootje met zijn uiterlijk en charme. Hij vindt het heerlijk als hij aandacht krijgt van bezoek en daarbij geaaid en geknuffeld wordt. Tijdens wandelingen laat hij goed andere wandelaars, fietsers of joggers met rust. Hij let altijd goed op ons en heeft een grote will to please.

Naar andere dieren gedraagt hij zich keurig. Hij speelt graag met andere honden , waarbij hij ze, over het algemeen, op een correcte manier en ongecompliceerd benaderd. Na een aanval door een labrador reu is hij wel wat voorzichtiger geworden met andere ‘dominante’ reuen.

Nyko maakt ons altijd aan het lachen met zijn grappige acties en is zelf ook het gelukkigste als hij in alles deel uit kan maken van de activiteiten van ons gezin. 

Foto's: Julia Bettendorf

  • 49984896473_fca1f6f698_o
  • 49985415041_bc37c8f465_o
  • 49985418571_02ab392a89_o
  • show1
  • 49985673007_d99147665f_o
  • Nyko_alskop
  • show


De pups uit dit nest zullen actieve honden zijn. Daar moet wel terdege rekening mee gehouden worden! Er zal van de toekomstige eigenaren dus ook wel echt verwacht worden dat ze de pups uit deze combinatie de nodige mentale en fysieke uitdaging kunnen bieden. 

Ik verwacht dat deze combinatie elkaar goed zullen aanvullen, zowel in uiterlijk als ook in karakter. 

Tesla is 42.5 cm en Nyko is 43.3 cm. Zoals bij bijna alle MAS combinaties, is het niet te zeggen hoe groot of klein de pups uiteindelijk worden. 

Aangezien Tesla rooddragend is, zijn alle kleuren mogelijk!

Meer informatie en foto's van Nyko is te vinden op de website van Lost River Miniature American Shepherds;  klik daarvoor hier

Nyko (geheel links) met zijn broertje en zusjes als pup zijnde. Foto: Julia Bettendorf